ESPORTS A LLEIDA

L’esport lleidatà ha fet un espectacular salt qualitatiu en el darrer quart de segle. La creació de la marca «Ara Lleida», ara fa 25 anys, per part de la Diputació ha estat clau per posicionar amb força el territori lleidatà en el mapa mundial esportiu. Els triomfs dels nostres clubs i esportistes ha estat, és i serà fruit de la forta aposta de la corporació per crear en totes les localitats i municipis una implicació en el model esportiu que va de la mà de la lluita, l’esforç i el sacrifici amb l’objectiu d’assolir l’excel·lència. Una fita que, en els darrers temps, Lleida ha aconseguit amb matrícula d’honor i així ha quedat reflectit en pràcticament totes les seves modalitats esportives.

El motor, en totes les seves disciplines, és un esport molt arrelat a Lleida. Una de les instal·lacions de renom històricament ha estat el Circuit de Montperler de Bellpuig. Ponts, Almenar, Alcarràs o la mateixa capital del Segrià han estat també en moltes ocasions l’escenari de campionats d’Espanya i Catalunya. Els Jocs Olímpics de Barcelona 92 van ser un reflex de com fer les coses ben fetes i, com no podia ser d’una altra manera, Lleida hi va tenir molt a veure.

La seu del piragüisme en aigües braves va ser una de les més reconegudes un cop finalitzat l’esdeveniment esportiu i com a resultat el camp de regates s’ha convertit en una de les autèntiques meques per la pràctica d’aquest esport. Si en els esports individuals la Diputació de Lleida ha tingut un pes important, no ho és menys en l’esport d’equip, on ha recolzat sempre els clubs i les entitats. Una de les primeres aparicions de l’«Ara Lleida» fou en la samarreta de l’extinta Unió Esportiva Lleida. L’equip de futbol, actualment Lleida Esportiu, ha estat sempre un dels atractius més importants de la capital.

Els amants de l’esport rei han pogut gaudir en aquests 25 anys d’ascensos històrics, com l’aconseguit el 1993 a Primera Divisió. No tot han estat flors i violes, encara que en tots els processos, la Diputació sempre ha cregut en els projectes per poder mantenir aquest esport en les nostres contrades. Un cas molt similar és el del Lleida Bàsquet. L’hoquei , el tennis taula , el futbol sala , el voleibol , l’atletisme o l’handbol són esports que s’han beneficiat també de la proposta endegada ara fa 25 anys pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.